Selecteer een pagina

De wereld van relaties,wat een uitdaging!

Albert Jansen, St. Michel, Frankrijk
29 november 2017
Frits is arts en werkt als anatomiedocent op een snijzaal in de catacomben van een ziekenhuis, Irene is een bloedmooie BN-er met een eigen teeveeprogramma en een glossy magazine. Hun huwelijk verkeert al een tijdje in zwaar weer. Ondanks het toepassen van allerlei erotische verleidingstrucjes en psychologische relatietips lukt het Irene niet om daar verandering in te brengen. Vastbesloten om hun relatie te redden stelt zij, bij wijze van reanimatie, een vakantie voor in de Franse Pyreneeën. Met forse tegenzin stemt Frits toe, omdat hij vreest dat een weigering de aanleiding zal worden voor het zoveelste conflict.

Hun vakantie neemt een dramatische wending, wanneer Frits in zijn eentje de Hellekloof gaat verkennen. Zijn tocht is het begin van een maalstroom vol onverwachte gebeurtenissen en verrassende ontmoetingen, die hen beiden meevoeren naar… het Punt van Onvermijdelijkheid.

Dierbare vriend(in),

Relaties, een fascinerende wereld van aantrekking en afstoting!

Vele hoogte- en dieptepunten (hemel en hel) zijn aan mij voorbijgetrokken, zowel in mijn eigen relatie, alsook in mijn beroep als huisarts en als relatietherapeut. Relaties zijn daarom voor mij een geweldige bron van inspiratie voor het schrijven van een spannende roman: Het Punt van Onvermijdelijkheid.

Het heeft wel even geduurd voordat mijn boek af was, écht af bedoel ik. Er zijn heel wat versies voorafgegaan aan het huidige manuscript, en soms dacht ik dat ik er al was. Maar er waren periodes dat het document maanden onaangeroerd lag en als ik het dan ten slotte weer door las, was ik ontevreden en kreeg ik weer zin om er verder aan te schaven. Het kwam wel voor dat ik tijdenlang met een bepaald idee rondliep voor ik iets kon gaan schrijven, een andere keer werd ik al schrijvende als vanzelf meegenomen in het verhaal en beleefde ik de dialogen, de spannende gebeurtenissen en de emoties alsof ik er zelf bij betrokken was. Zo werd ik soms aan tafel geroepen met mijn hoofd vol enerverende beelden en nog emotioneel door wat er zojuist in mijn boek was voorgevallen. Mijn vrouw en kinderen keken me dan niet-begrijpend aan. ‘Papa heeft zeker weer zitten schrijven!’

…niet bepaald gezellig…
Aan een roman werken is niet bepaald een gezellige bezigheid. Ik heb me in al die jaren dat ik aan deze roman heb gewerkt duizenden uren teruggetrokken in mijn werkkamer, met koude voeten van al dat computerwerk en een kop lauwe thee naast het toetsenbord.

Natuurlijk ben ik blij dat het nu eindelijk af is (dat denk ik nu tenminste), maar het geeft ook een beetje een weemoedig gevoel. Maar dan komt het punt van onvermijdelijkheid: ik wil mijn manuscript laten lezen. Ik vind zelf dat het een fantastisch mooi boek is geworden, waarin ik het beste uit mijzelf heb gegeven. Je herkent je in de hoofdpersonen, je leeft met hen mee, met de keuzes die ze maken, de onderlinge wrijvingen, hun spirituele zoektocht naar zichzelf en uiteindelijk een magistrale en troost gevende climax. Deze creatie wil ik met de wereld delen, want delen is plezier voor twee! Maar voor wie heb ik het geschreven, wie vormen mijn doelgroep? Op de eerste plaats is het een boek voor wie dol is op een romantisch liefdesavontuur. Er zit humor in, spanning, venijn, erotiek, drama, verlangen, idealisme en onvoorwaardelijke liefde. Eigenlijk alles uit het dagelijkse leven. Daarnaast biedt het veel moois voor iedereen die zich wil verdiepen in zijn eigen relatie of in die van zijn of haar cliënten. Het boek geeft je stof tot nadenken: wat zou jij doen in die bepaalde situatie, hoe staat het met jouw eigen relatie?

“…binnenkort een reisje naar Oostenrijk!”
De afgelopen maanden heb ik het manuscript naar een aantal uitgevers opgestuurd. Bij de één moet ik 3 tot 6 maanden wachten op antwoord, bij een ander ontving ik na 5 dagen al een bericht. Uit ervaring weet ik dat de kans op afwijzing heel erg groot is. Ik ben een debutant, een volslagen onbekende in boekenland. Uitgevers zijn daar niet happig op, ze lopen dan financieel risico als het boek een flop wordt.
…als het leven zelf, stromend en complex
Maar gelukkig blijkt een Oostenrijkse, internationaal opererende uitgever zo enthousiast over mijn boek te zijn, dat ik al na vijf dagen bericht kreeg met het voorstel om de risico’s van uitgave te delen. Wat een bijzondere benadering, wat een mooi principe! Want het betekent dat ikzelf in de eerste plaats moet geloven in mijn eigen boek en bereid moet zijn om daarin te investeren. Binnenkort gaan we dus een reisje maken naar Oostenrijk om alle details te bespreken en het contract te tekenen.

Wil je alvast een voorproefje van mijn roman? Dat kan hieronder.

DELEN IS HET MOOISTE DAT ER IS!

Omdat delen het mooiste is wat er is, heb ik ervoor gekozen om de eerste twee hoofdstukken van mijn boek gratis weg te geven. Daarnaast zal ik je op de hoogte houden van de ontwikkelingen met betrekking tot de uitgave van het boek.

Wil je alvast een preview van het boek?
Laat dan jouw naam en e-mailadres achter, zodat ik het naar je toe kan sturen!


Een warme hartegroet,

Albert Jansen